1. Specialiteit: Zachte
Brabantse metworst

https://meesterslagervanroessel.nl/wp-content/uploads/2018/03/boerenmetworst-3.jpg
https://meesterslagervanroessel.nl/wp-content/uploads/2018/03/boerenmetworst-2.jpg

In de categorie ‘Zachte smeerbare worst’ koos Dennis van Dun voor het bereiden van zachte Brabantse metworst. Een klassieker, zeer geliefd bij onze klanten! Op de vakwedstrijd La Confrerie werd onze Zachte Brabantse Metworst al eens uitgeroepen tot Europees Kampioen Metworst.

Dennis:

“De zachte Brabantse metworst is een klassiek streekproduct dat echt niet in de proeve mocht ontbreken. Wij maken het al decennia volgens familierecept!”

https://meesterslagervanroessel.nl/wp-content/uploads/2018/03/boerenmetworst-4.jpg
https://meesterslagervanroessel.nl/wp-content/uploads/2018/03/boerenmetworst-5.jpg

1. Natuurdarm

Onze zachte Brabantse metworst wordt gemaakt van mager varkensvlees en zacht spek, met een milde kruiding en een vleugje rum, in natuurdarm. Dit natuurlijke omhulsel wordt tegenwoordig steeds minder gebruikt in de worstkeuken. Als vakman moet je in staat zijn om de juiste kwaliteit te bepalen. Ook het spoelen en voorbewerken is van invloed op de kwaliteit. Daarnaast werd het afvullen en opbinden met touw beoordeeld.

https://meesterslagervanroessel.nl/wp-content/uploads/2018/03/Nieuwe-boerenmetworst-7.jpg
https://meesterslagervanroessel.nl/wp-content/uploads/2018/03/boerenmetworst-6.jpg

2. Gerookt op beukenhout

“Wij roken onze Brabantse metworst nog traditioneel op gebroken beukenhout. Deze eeuwenoude conserveringstechniek wordt helaas nog maar door weinig slagers op de traditionele manier toegepast. Ik heb het dan ook met veel plezier gebruikt tijdens de proeve. Beheersing van dit proces is noodzakelijk om tot een optimale kleur, geur, smaak en houdbaarheid te komen. De korte rijping en het roken op smeulend beukenhout zorgen voor de authentieke smaak. De worst is heerlijk op brood of uit het vuistje.”